lamborghini-minardi-f1-1

Giancarlo Minardi, oprichter en oud-teambaas van het gelijknamige F1-team, is van mening dat de prijzen die teams moeten betalen voor motoren veel te hoog zijn. Sinds de invoering van de huidige turbomotoren in 2014, wordt er geklaagd over het prijskaartje van de krachtbronnen. Minardi vindt dat het volledig uit de hand is gelopen in de Formule 1.

Pure waanzin dat er 25 miljoen dollar betaald moet worden voor een motor, terwijl het een aantal jaren geleden kostte nog maar vijf of zes miljoen hoefde te kosten.  Zeker met de moeilijke financiële situatie is twintig miljoen dollar echt een groot verschil en daar komt bij dat het ook enorm lastig is om sponsoren te vinden.”

Ondertussen neemt Minardi andermaal Ferrari en Mercedes op de korrel.

Meer dan vierhonderd miljoen dollar uitgeven en een team van meer dan duizend man hebben om twee auto’s te bouwen, is absurd.”, zegt de oud-teameigenaar op zijn website, daarmee vooral verwijzend naar Mercedes en Ferrari.

De Italiaan heeft zich in het verleden al vaker sterk gemaakt voor meer ondersteuning van de kleine teams in de sport. Zonder Manor zou McLaren de rode lantaren-drager zijn geworden in 2015.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s