faraday-future-ffzero1-ev-supercar_1

Ook in 2016 zullen we blijven berichten over de dames [die zijn er eigenlijk niet] en heren luchtfietsers en fantasten. De spits wordt dit jaar afgebeten door het Amerikaanse Faraday Future, dat elektrische auto’s wil bouwen.

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas is een studiemodel gepresenteerd, de FFZERO1 met maar liefst 1.000 pk.

De FFZERO1 is volledig elektrisch en beschikt over een uit koolstofvezel vervaardigde monocoque. Vier elektromotoren leveren gezamenlijk 1.000 pk, waarmee de auto in minder dan drie seconden de honderd moet behalen.

Daarbij belooft Faraday Future een topsnelheid van boven de 320 km/h. De FFZERO1 kan ook volledig autonoom rijden. Frappant genoeg wordt er niet veel gezegd over een actieradius?

De elektrische hypercar is geen direct een vooruitblik op een eerste productiemodel. De FFZERO1 staat boven op Faraday Future’s eigen modulaire platform, het Variable Platform Architecture [VPA].

Op die basis zullen in de toekomst meer realistische modellen komen te staan.

faraday-future-ffzero1-ev-supercar_2

Overigens zijn er de nodige vragen gerezen over de mensen achter Faraday Future. Een groot aantal ex-Tesla-medewerkers, maar ook oud-werknemers van Ferrari, Lamborghini, General Motors, SpaceX en BMW zouden aan de auto werken.

Dus de ‘grote baas’ heeft diepe zakken. Dan denk je aan Google of Apple. Maar het Amerikaanse zakenblad Forbes komt met de naam Jia Yueting op de proppen. Yueting, die rijk werd met zijn ‘Chinese NetflixLeTV wat hem zakken zo diep als 7, 3 miljard dollar opleverde.

De FFZERO1 zou bij voldoende belangstelling misschien toch in de productie worden genomen.

U ziet het; Er wordt al driftig met geld gesmeten, maar de auto ziet er niet uit. Nog los van dat men zwijgt over de range van de auto. 1000 pk klinkt heel aardig, maar als je maar 120 kilometer ver komt heb je er niets aan.

1000 pk is zo’n 745 kW. Voor een uurtje vol vermogen [745 kWh] heeft men dan 75 stuks  10-kWh Tesla Powerwalls nodig. En een Tesla Model S P90D heeft al een range van 490 kilometer, bij een vermogen van 700 pk! Tesla blijft dus de norm, waarmee Faraday Future bij de start van het bedrijf al meer dan zeven jaar achterloopt.

En bovendien..waarvoor heb je 1000 paardenkrachten nodig, als de auto toch al autonoom kan/moet rijden?

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s