Jeep-grand-cherokee-srt-srt8-2017

Hebben alleen de Amerikanen het begrepen? Ferrari en Porsche stappen over op “laffe turbo’s“, waarover ik nog een column aan zal wijden. Maar de Yanks blijven bij atmosferische motoren. En als er hulp nodig is, dan wordt er gekozen voor een ouderwetse mechanische compressor zoals het hoort. De supercharged 6,2 liter SRT Hellcat-motor, bijvoorbeeld.

Dit ding ligt inmiddels in verschillende modellen van Dodge en nu ook in een Jeep. En waarom? Gewoon omdat het kan, aldus de CEO van het merk met de zeer toepasselijke naam Mike Manley. Mannelijk kunnen we de huidige generatie 911’s en Ferrari niet meer noemen…

De Hellcat-motor is goed voor een luide sound, is zo ongeveer de sterkste productiemotor ooit en zal elke bomenknuffelaar doen gruwen vanwege zijn brandstofverbruik. Voor eind 2017 kunnen Amerikaanse liefhebbers zich verwonderen over deze power-SUV.

In Nederland-belastingland zal de Cherokee Hellcat niet te koop komen komen te staan. Als je voor een stokoude Land Rover 110 2.2 TD al 81.799 euro aan BPM kwijt bent, dan kun je met de tax voor deze bak een twee-onder-een-dak kopen.

Geniet in het onderstaand video van een Charger Hellcat:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s