Tesla is met een nieuw model gekomen, de Model X. Hoewel de auto een logische ontwikkeling is voor het meest vernieuwde automerk sinds jaren, behoud ik toch enige reserves.

Sowieso heb ik niet zo veel met een SUV. Er zijn maar enkelen die ik te pruimen vind en dat zijn het auto’s die zich juist niet teveel profileren als Sports Utility Vehicle

Model X heeft dezelfde basis als de Model S, maar met een veel hogere carrosserie. De voordeuren openen automatisch als je aan komt lopen en weer sluiten als je zit, maar voor de achterdeuren is Tesla met zogeheten Falcon deuren gekomen.

Ze scharnieren op meerdere punten, waardoor ze nooit meer dan 30 centimeter naar buiten steken bij het openen of sluiten.

De vierwielaangedreven SUV heeft dezelfde aandrijflijnen als de Model S. Het accupakket heeft een capaciteit van 90 kWh en in de 90D-uitvoering [met de D van Dual] sprint de auto in 4,6 seconden naar de 96 km/u. Kiest u voor de 262 pk en 510 pk [achterwielen] sterke P90D met Ludicrous Mode, dan sprint de 2.470 kg zware EV in 3,2 seconden naar de 100 km/u.

Zonder deze sprintmodus duurt het 3,8 seconden. De range zou op 400 kilometer liggen.

SaabKyle maakte een ritje met de Model X.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s