Force India 2015 colors

Eerder bestempelde de overheidsbank United Bank of India Dr. Vijay Mallya als ‘moedwillige wanbetaler‘. Nu is daar de Punjab National Bank bijgekomen, die een soortgelijk – financiële- fatwa uitspreekt over de Indiër die ooit goed was voor 1.2 miljard euro.

Het is de derde keer dat een dergelijk kwalificatie wordt gegeven aan Vijay. En de reden?

Opnieuw Kingfisher Airlines, de molensteen om de nek van de Indiër waarover we zoveel hebben geschreven. Het luchtvaartmaatschappij dat uiteindelijk louter als ego-trip voor de man was bedoeld.

Dat schrijft ook FirstBiz-journalist/editor Raghavan Jagganathan die Mallya verwijt Kingfisher Airlines slechts te hebben opgezet als een toevoeging, een trofee net als de prestigieuze Bangalore Royal Challengers cricket team, zijn twee [!] voetbalclubs in India en de Force India Formule 1-team.

De overige crediteuren scharen zich dicht achter de banken die ruim 1 miljard tegoed hebben van Kingfischer. Doch is gebleken dat delen van het bedrijf zijn geïntegreerd in
United Spirits Ltd, welk in verkocht aan Diageo.

Kortom, een warboel van lijntjes en boekhoudkundige constructies waardoor men niet goed weet wat waar hoort. En lijkt Mallya zo buiten schot te blijven.

Maar grootaandeelhouder Diageo zou naar verluid achter de aandelen van Force India zitten, omdat Mallya ook hen geld schuldig is.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s