vettel raikkonen

Sebastian Vettel [links op de foto] zegt te weten waarom de interesse en kijkcijfers voor de Formule 1 teruglopen. Niet alleen is de -vermeende- dominantie van Mercedes er debet aan, ook zijn de technische regels te complex.

Vettel heeft wel een idee hoe de Formule 1 weer interessanter kan worden. “Volgens mij moet het vooral om de sport gaan, wat betekent dat het moet draaien om de snelste coureur“, zo legt hij uit via zijn eigen website.

Natuurlijk is de auto ook belangrijk, want zonder een goede auto zijn wij als coureurs nergens. Doch zou de techniek veel eenvoudiger kunnen zijn.”

Maar ik vind Vettel hierin nogal hypocriet. De vier jaren dominantie van Red Bull waren geen probleem schijnbaar? Ook toen liep de interesse terug, zelfs in het thuisland van Vettel.

Erg zwak van de Ferrari-coureur om dan naar Mercedes te wijzen, louter omdat zij een goed totaalpakket hebben ontwikkeld.

Bovendien is dat naar mijn mening niet de reden. Eerder het wegstoppen van de sport achter peperdure decoders heeft ervoor gezorgd, dat er veel minder toevallige kijkers zijn en dat die-hard fans alles kunnen volgen. Vreemd dat er daar met geen woord over wordt gerept…

Ja, de auto’s kunnen eenvoudiger. Dat hebben wij al zo vaak geroepen en geschreven. Maar zolang de FOM en FIA blijven talmen zal er niets veranderen op dat gebied.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s