F1 grid

Dat zegt Daniel Ricciardo in een reactie op het voorstel om de kwalificatie helemaal om te gooien. De drievoudig Grand Prix-winnaar verwachten dat de heren coureurs met veel druk te maken zullen krijgen.

Als dat zo is dan is dat goed nieuws, want persoonlijk vind ik het niet erg als de mannen in de sport wat meer voor hun dure geld moeten werken.

Daniel Ricciardo legt het uit; “Wat interessant is, is wat iedereen de periode na de eerste twee minuten of na de eerste gereden tijden gaat doen. Dan wacht je namelijk op het bericht van de pitsmuur of je het gered hebt voor Q2. Of je blijft doortrappen.”

Los daarvan is het met 22 auto’s maar de vraag of men vrij baan heeft, dus de verwachting is dat weinigen een Q1 of Q2 in de pits zullen afwachten.

Het is nu niet langer het geval om binnen 15 minuten het beste moment voor een ​​goede ronde te vinden. Er zal meteen gas gegeven worden, iets dat hetzelfde is voor voor alle rijders. Niemand zal dus een voordeeltje hebben.”, zo bevestigt de eerste rijder van Red Bull Racing.

Zo lijkt een aanvankelijk onnodig voorstel, de sport toch weer wat interessanter te maken.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s