Bugatti-Chiron-2016_1

VAG heeft Bugatti dus alsnog in leven gehouden. Eerder was er sprake van een mogelijke liquidatie wegens het sjoemelschandaal, wat het concern mogelijk miljarden zou/zal kosten.

Ondanks de geruchten dat Volkswagen miljoenen euro’s zou verliezen op elke geproduceerde Veyron, is men met een opvolger gekomen. De Chiron.

De Chiron wordt voortbewogen door een 8.0-liter W16 met vier turbo’s, goed voor 1.500 pk op bij 6.700 tpm. Het koppel ligt op vrachtwagen-niveau met 1.600 Nm.

Met launch control is een acceleratie vanuit stilstand in 2,2seconden naar de 100 kilometer per uur mogelijk. Topsnelheid is begrensd op 420 kilometer per uur. In 13,6 tellen staat de naald van de snelheidsmeter al op 300.

Het productieaantal komt op 500 stuks te liggen. De vanaf-prijs ligt op liefst 2,4 miljoen euro.

Bugatti-Chiron-2016_2achter

2,4 miljoen euro.

Als ik –oh, lieve God– 2,4 miljoen euro te spenderen had…zou ik wel wat dingen kopen en doen. Een leuk huisje aan het water. Een muziekstudio [een kleintje kost slechts 500 euro all in]. Een Nissan GT-R voor het vrijrijden op Zandvoort. Een Subarua Impreza WRX STi. Die Corvette C2 Convertible van bouwjaar 1965 zou er geheid komen.

Een wereldreis met mijn lief die graag Machu Picchu zou willen aanschouwen. Zelf zou ik dolgraag naar Cuba willen reizen om die oude auto’s met de fotocamera te schieten.

Maar alles behalve een Bugatti Chiron. Ik snap alle opwinding over de hypercar van VAG niet!

Heeft u dat ding wel eens goed bekeken? Het lijkt wel een gefacelifte Veyron ontworpen door de Bengaalse “auto-ontwerper” Leepu [Nizamuddin Awlia]. En wat heb je nu eigenlijk aan 1.500 pk in een auto?

Nee, absoluut niet geslaagd qua design. Wat ze een aantal jaar geleden als mogelijke opvolger hadden ontworpen was veel mooier. Maar het zal wel verkopen, deze Chiron. Daarvoor lopen er genoeg mensen met te veel geld en poep in hun hoofd, die gaarne hechten aan status dan echte kwaliteit [zoals de snellere Koenigsegg].

En dat onderscheidt Bugatti van de vele luchtfietsers en fantasten over wie ik de afgelopen tijd zoveel had geschreven…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Volgende »

  1. Mark schreef:

    Franky, solliciteer bij topgear jonge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s