Tesla Model s update

Trouwe lezers weten al dat ik de Tesla Model S heb toegevoegd in mijn droomgarage. Om precies te zijn, de P85D, het topmodel met 700 pk. Of toch niet?

Mijn vertrouwen in de Model S bleef overeind, ook nadat er trieste centenkakkers zich negatief uit lieten over de auto. Een onderzoek onder meer dan 1.400 Model S-eigenaren, die melding maakten van tal van kleine defecten en storingen zouden voor negatieve berichtgeving zorgen. De aandrijflijn, laadapparatuur, en de middenconsole zouden gebreken vertonen.

Stuk voor stuk zaken die tijdgebrek als oorzaak hadden. De vraag naar de auto bleek erg groot, en inmiddels zijn veel klachten verholpen. Het gros van de Tesla-eigenaren is tevreden en zou weer een exemplaar willen aanschaffen.

Daarbij valt ook nog op dat er –in Nederland– nauwelijks aanbod [44 stuks via AutoTrader] is van tweedehandse Tesla’s.

Geen reden tot zorg, totdat woordvoerster Berith Behrens aangaf dat een P85D nog 469 pk zou leveren. Eerder telde Tesla namelijk simpelweg het vermogen van de elektromotoren bij elkaar op, maar inmiddels is dat veranderd.

De accu’s zouden namelijk niet de capaciteit hebben om de motoren gelijktijdig hun maximale vermogen te laten leveren. Dus betekent dat dat men zomaar 200 pk moet inleveren? Tesla haast zich om te verklaren dat de auto nog altijd even snel is. Ondanks het mindere vermogen is de Model S nog steeds de snelst van 0 naar 100 accelererende vierdeurs productieauto ter wereld.

Hm, ok…het mag dan wel een papieren vermogen zijn. 469 pk spreekt toch veel minder tot de verbeelding dan 700 pk. Het vermogen is niet terug geschroefd, doch wordt het nu anders geformuleerd.

Maar het blijft wel jammer.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s