NASCAR

Al in 2011 reed de Finse wereldkampioen van 2007 in Noord-Amerika. Kimi Raïkkönen heeft altijd beweert dat hij graag weer zou willen terugkeren naar het racen op ovals en dikke ‘silhouet-racers‘.

Volgens Tanja Bauer van Sky Sport News is het goed mogelijk dat Raikkonen volgend jaar in de NASCAR gaat uitkomen.

Het is geen geheim dat Ferrari kijkt naar een vervanger voor haar tweede coureur naast Sebastian Vettel. Sinds zijn terugkeer bij de Italianen in seizoen 2014, heeft Kimi niet meer dan 3 podiums gescoord in 39 races [tot nu toe].

Een detail is dat Gene Haas een zeer intensief samenwerkingsverband is gestart in de Formule 1 met Ferrari, waardoor de ‘lijntjes’ een stuk korter worden. Het is wel even afwachten wie er dan zou moeten wijken voor de huidige kompaan van Vettel.

kimi raikkonen sochi 2014

Volgens Bauer zou Raïkkönen voor Stewart Haas Racing rijden. Teameigenaar Tony Stewart zet er eind dit seizoen een streep onder zijn imposante loopbaan en zijn zitje is al aan Clint Bowyer vergeven. Verder komen Danica Patrick, Kevin Harvick en Kurt Busch.

Op dit moment lijkt er weinig plaats voor Raikkonen daar te zijn. Al lijkt Harving op het vinkentouw te zitten, die altijd al Chevrolet reed; Steward Haas zal per 2017 met Fords gaan rijden.

Echter voldoet Danica Patrick niet aan de verwachtingen, want tot nu toe is de dame niet verder gekomen dan de middenmoot. En dat is in de harde wereld van de NASCAR bij lange niet goed genoeg. De media-exposure voor Patrick is uitgewerkt en wat overblijft zijn louter povere resultaten en crashes.

Mocht Raïkkönen overstappen, dan is Daniel Ricciardo de beoogde vervanger. Red Bull is zeker niet van plan om Max Verstappen te laten gaan…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s