Bernard Charles Ecclestone

Bernard Charles Ecclestone

Het eliminatie-element van de kwalificatie is afgeschaft en met ingang van de Grand Prix van China, zal alles weer volgens het oude systeem verlopen.

De Formule 1-teams hadden gezamenlijk aangedrongen bij FIA-president Jean Todt en Bernie Ecclestone tot deze verandering. Volgens de teams en coureurs werkte de ‘eliminatiekwalificatie’ namelijk niet.

Na de Grands Prix van Australië en Bahrein krijgen we vanaf de race in China het systeem van 2015. Dus –nog steeds– afvallers na de Q1 en Q2, waarna de tien snelste coureurs naar Q3 gaan. Een format dat al van 2006 gangbaar is en nooit voor klachten zorgde.

De vermeende tegenstand van Todt en Ecclestone bleek niet houdbaar. Met name Ecclestone baalt van de afschaffing, want hij vond het vorige format nogal saai worden. De bejaarde topman van de sport vond dat in het 2015-format, de winnaar van een race al snel duidelijk zou zijn.

Echter won er tot nu toe tweemaal dezelfde Mercedes-coureur op rij, ondanks het ‘vernieuwing‘. Dus dat argument verloor haar kracht. Om de races spannender te maken, zullen de opponenten van Mercedes beter hun best moeten doen.

Voor 2017 is echter niet uitgesloten dat de opzet van de raceweekends alsnog gaat veranderen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s