Monisha Kaltenborn en Vijay Mallya

Monisha Kaltenborn en Vijay Mallya

Teambaas en eigenaar van Force India. We hebben het dan over de -inmiddels- verguisde Dr. Vijay Mallya. De man die zoveel [financiële] stormen heeft overleeft, maar nu al tijden niet in de paddock is gesignaleerd.

Eerder bestempelde de overheidsbank United Bank of India Dr. Vijay Mallya als ‘moedwillige wanbetaler‘. Daar kwam later de Punjab National Bank bij, die een soortgelijk –financiële– fatwa uitsprak over de Indiër die ooit goed was voor 1.2 miljard euro.

De banken voelden zich geroepen tot deze stap nadat de topmensen van Kingfisher niet verschenen voor een commissie om de situatie te bespreken.

Tevens wil men zien dat Vijay Mallya van ‘goede wil’ is, door aan verschillende instanties een bedrag te betalen die ze nog moeten ontvangen. De banken willen ook inzage in de bezittingen van Mallya in India en daarbuiten. Daar komt ook nog bij dat zijn naam opdook in het belastingschandaal rond de zogeheten Panama Papers, het juridisch advieskantoor Mossack Fonseca in Panama. Het wereld rond Dr. Vijay Mallya wordt langzaamaan steeds kleiner.

De deadline voor deze zaken is gesteld op 21 april aanstaande, al vechten mans juristen om uitstel tot mei. Eerder verscheen de man dus niet, en werd hem een reisbeperking opgelegd. Toch wist de Indiër naar het buitenland te reizen alwaar hij nog steeds verblijft.

Mocht Vijay voor de derde maal niet verschijnen, dan zal hem waarschijnlijk een internationaal opsporingsbevel wachten. Zijn dagen als teambaas van Force India zullen dan verleden tijd zijn.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s