seven dangerous days

Thailand is prachtige vakantiebestemming, maar het verkeer ter plaatse is levensgevaarlijk. Ruim 5% van de landelijke sterfgevallen zijn te wijten aan verkeersongevallen. Daarmee staat Thailand op de tweede plaats van meest verkeersgevaarlijke landen ter wereld, en op één in Azië.

Om de cijfers terug te dringen willen de Thaise autoriteiten daarom een opmerkelijk plan introduceren: verkeersdeelnemers die zwaar in de fout zijn gegaan, confronteren met lijken in het mortuarium. Men richt zich voornamelijk op mensen die met een slok op achter het stuur kropen.

De Bangkok Post wist te melden dat het aantal dronken bestuurders ondanks inspanningen van de politie nog altijd een stijgende lijn vertoond, zowel bij tieners die voor het eerst dronken achter het stuur kruipen als bij recidivisten.

In een poging de boodschap beter te laten doordringen is men met het plan gekomen om chauffeurs die gepakt zijn met een glas te veel op, een tijdje te laten doorbrengen in een mortuarium van een ziekenhuis.

Nonjit Natepukka, directeur van de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor gemeenschapsdienst [Community Affairs and Community Service Division], kwam vorige week met deze suggestie en de Thaise overheid lijkt er oren naar te hebben. Zo werden enkele ziekenhuizen al gebrieft over de maatregel.

Dat is net op tijd voor Songkran, een nieuwjaarsfeest dat de Thais tussen 13 en 15 april vieren met de nodige hoeveelheid water om elkaar nat te gooien, sterke drank en verkeersslachtoffers.

De Songkran-vakantie [seven dangerous days] kunnen het aantal verkeersdoden opstuwen tot 2,3 doden en 160 zwaargewonde slachtoffers per uur!

Bron: Bangkok Post

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s