tesla-model-3-musk

Mensen die dagen van te voren in de rij gaan staan, om in te tekenen voor het jongste creatie van Elon Musk. Dat zagen we eerder alleen bij iPhone’s of bijzondere videogames. En waarom is de hype rond de Model 3 dan toch zo raar?

Waarom?

Omdat de productie van de Model 3 pas in 2018 zal aanvangen. De ruim 275.000 geïnteresseerden die nu hun naam op een orderformulier hebben gezet, zullen dus nogal wat jaartjes moeten wachten. Sterker, de Model 3 zit nog in haar ontwikkelingsfase, al zal dat wel redelijk mee vallen omdat veel onderdelen hun basis kennen vanuit de Model S.

Voordelen elektrisch rijden

Waarom zou je een elektrische auto [EV] kopen? Het bereik is miniem en ‘tanken’ duurt uren. In Nederland betaal je -voorlopig- geen wegenbelasting. Voor ca. 2,50 euro is de auto opgeladen. En omdat een elektromotor zijn maximum koppel levert zodra het begint te draaien, accelereer je in enkele seconden naar hoogst illegale snelheden.

Dan hou je zelfs een dikke Porsche of Ferrari bij. Bovendien scheelt het honderden euro’s aan onderhoud, want een EV heeft geen kleppen, nokkenas en andere motoronderdelen die flink kunnen slijten.

tesla-model-3-zwart

Beperkt bereik

Maar er zijn ook nadelen. Niet iedereen kan een laadpaal voor zijn/haar huis aanvragen, iets waar ze bij de PvdA te dom voor zijn om te bedenken…

Het belangrijkste is het bereik. Natuurlijk laat Tesla het met de Model S zien hoe het moet, maar die kost dan ook 100.000 euro. Daar wil Tesla met de Model 3 iets aan gaan doen.

Eerder hebben ze de ‘ouderwetse’ autobranche opgeschud en nu zullen ze met een goedkope EV met groot bereik, de concurrentie wederom dwingen tot verdere innovatie.

Mogelijkheden Model 3

De Model 3 zal standaard beschikken over achterwielaandrijving. Vierwielaandrijving is mogelijk dankzij een dual-motor [twee elektromotoren] constructie, zoals we dat kennen van de Model S P85D.

Tesla claimt een krachtigere Model 3 Dual, maar dat geloven we meteen.

Uiterlijk

De Model S is naar onze mening een prachtige auto, en met de Model 3 lijkt Tesla de plank niet mis te hebben geslagen. Ondanks dat het een sedan-achtige is, terwijl in Europa hatchbacks meer populariteit genieten.

De Model 3 ziet er tenminste beter uit dan een Nissan LEAF…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s