MallyaKingofbadTimes

We hadden eerder al gemeld dat Mallya wellicht een opsporingsbevel stond te wachten. Afgelopen maandag heeft een rechtbank in Mumbai het verzoek van de Indiase FIOD ingewilligd. De zogeheten Directorate General of Economic Enforcement [DGEE] wil de teambaas van Force India heel graag ‘spreken’…

Mallya zou 135.000 US-dollar van de IDBI Bank hebben gebruikt, om buiten India vastgoed te kopen. De IDBI is een financiële instelling van de Indiase overheid, en vooral gericht op ontwikkeling van lands economie.

Het geleende geld besteden aan vastgoed in het buitenland valt daar niet onder. Mallya wordt dus verdacht van oneigenlijk gebruik van ‘toegekende gelden’.

Een woordvoerder van Mallya’s United Breweries Group noemde het arrestatiebevel ‘gebaseerd op onjuiste gronden’ en zou in een later stadium met nadere details komen, over wat er daadwerkelijk met het geld is gebeurd.

Vorige week verloor Vijay al zijn diplomatieke status op verzoek van dezelfde DGEE. De man dankte de status aan zijn lidmaatschap van de Senaat als hoofd van de Janata Party.

Dr. Vijay Mallya vertrok op 2 maart 2016 naar Engeland, alwaar hij tot op heden nog verblijft [weten we meteen waar hij was].

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s