Ayrton Senna pictured with Martin Brundle at Snetterton Race Circuit in 1983, when they were arch rivals on the track. photo - Denise Bradley     4 of 5

Ayrton Senna pictured with Martin Brundle at Snetterton Race Circuit in 1983, when they were arch rivals on the track.
photo – Denise Bradley 4 of 5

Na ‘Rush‘, een film over de strijd tussen Niki Lauda en James Hunt in 1976, komt er een nieuwe autosportfilm over een tweestrijd. Ditmaal de felle twist in de Britse Formule 3 van seizoen 1983, met in de hoofdrol Martin Brundle –tegenwoordig commentator voor Sky sports– en de Braziliaan Ayrton Senna wiens sterfdag op 1 mei binnenkort weer wordt herdacht.

Er zijn maar enkele [eigenlijk twee] goede autosport-films gemaakt. Le Mans van Steve McQueen en Rush over de strijd tussen Lauda en Hunt in seizoen 1976. Al jaren wordt er gepraat over een film over legende Ayrton Senna, maar tot nu toe moeten we het doen met een gemankeerde docu-film.

Asif Kapadia was één van de mensen achter die documantaire over Artyon Senna da Silva, en kwam op het idee om de Formule 3-periode van Senna [en Brundle] in het voetlicht te brengen.

Daarvoor werd fotograaf en filmmaker Mario Muth ingeschakeld. Muth heeft al eerder films gemaakt over de sport en haar ‘helden’.

De volledig film is te bekijken via Vimeo, waarvoor er een betaling van 7,50 euro wordt verlangd. Voor meer informatie kunt u de website senna-vs-brundle.com bekijken.

Via Senna TV kunt u deze onderstaand trailer bekijken.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s