verkeer snelweg file files

verkeer snelweg file files

Eerst hadden de Duitsers het onzalig plan opgevat om tol te heffen voor buitenlanders, die over de Autobahn rijden. Nu roeren de Belgen zich met een soortgelijk plan.

Ben Weyts, de Vlaamse minister van Verkeer, zei afgelopen zaterdag dat hij een kilometerheffing voor personenauto’s wil. De extra inkomsten van de heffing wil hij investeren in ‘de weginfrastructuur‘, iets wat juist al jaren is verwaarloosd door de Vlamingen. Intussen hoeven de Vlamingen weer minder te betalen, hetgeen gelijk aan de discriminerende noot van het Duitse tolplan.

Sinds 1 april heeft België al wel een kilometerheffing voor vrachtwagens vanaf 3,5 ton.

Net als bij de Duitse tolplannen, heeft minister Melanie Schultz van Haegen fel gereageerd; “Tol in België dupeert de Nederlandse automobilisten“, aldus de bewindsvrouw.

Het zou onze zuiderburen sieren als ze eerst hun wegen zouden opknappen zoals in de omliggende landen nu al het geval is. Geld vragen voor deze “hernia-roads” is not done.

Maar andermaal wordt het falen van de EU aangetoond.

Eén Europa moest het toch worden? Het zou vrijheid, werk, gelijkheid, voortgang, eenheid bieden. Maar ieder gaat zijn eigen gang,! Is dit de vrijheid van Europa, is dit vrij reizen van A naar B, is dit de Europa wat de Eurofielen voor ogen hadden?

Ik zie geen van dit alles, behalve uitbuiting/ontmoedigen van reizigers per auto of transport per vrachtwagen. Hou dan meteen maar op met de geldverkwisting in de EU-raad te Brussel, zodat al die ‘mooipraters’ nu eens echt gaan werken voor hun geld…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s