McLaren Honda MP4 - 4 uit 1988

McLaren Honda MP4 – 4 uit 1988

McLaren en Honda hebben aan elkaar beloofd dat er de eerste jaren een exclusieve samenwerking tussen hen zal zijn. Zo willen de Britten en Japanners de successen van de jaren 1990s herhalen. Maar de FIA ligt dwars…

De autosportbond beraad zich op de mogelijkheid om de motorenfabrikant uit Japan te dwingen een krachtbron te leveren aan een tweede Formule 1-team als zo’n renstal zonder motoren komt te zitten. Deze regels werden in Spanje ingesteld door de FIA.

Honda F1 kondigde tijdens de Grand Prix van Spanje aan dat men ook in 2016 alleen aan McLaren motoren gaat leveren. De Japanners menen dat zij er nog niet klaar zijn, om aan een tweede team motoren te leveren.

Vorig jaar waren er veel problemen en protesteerde McLarens Ron Dennis nog tegen leveren van honda-motoren aan Red Bull, met als valide argument dat de Britten er hard aan hadden gewerkt om alle ‘errors‘ te verhelpen.

Het zou, aldus Ron Dennis, ‘onrechtvaardig’ zijn als een ander team zou profiteren van hun harde werk. Maar het is de vraag of de FIA daar een boodschap aan heeft, zeker omdat Mercedes en Ferrari zullen wijzen op het feit dat zij gezamenlijk al acht teams onder hun hoede hebben.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s