verstappen_spanje2016

Dat de mensen achter de schermen bij de Nederlandse Omroep Stichting een stel autistische navelstaarders wisten we al. De sportwereld bestaat bij de NOS al jaren uit voetbal, schaatsen en een beetje hockey.

In de afgelopen jaren heeft de NOS geen aandacht besteed aan autosport. Elke Nederlandse autosportliefhebber ouder dan 40 jaar, weet zich nog goed te herinneren hoe –vooral– Mart Smeets bij aanvang een vies gezicht trok en met moeite aankondigde dat aan het eind van Studio Sport nog aandacht was voor de Formule 1 en andere takken van de gemotoriseerde sport.

Nu een Nederlandse coureur hoge ogen gooit, dienst de NOS zich aan als kandidaat voor de uitzendrechten op het open kanaal. “Je kan je afvragen of zoiets alleen bij Ziggo te zien moet zijn. Een dergelijk evenement zou op het open net beschikbaar moeten zijn”, aldus NOS directeur Jan de Jong.

Dat ligt in de lijn van een eerdere column die ik schreef. Maar ook in de tijd van Jos Verstappen, en toen waren de rechten veel goedkoper, werd er nauwelijks aandacht besteed aan de vader van de eerste Nederlander die een Grand Prix heeft gewonnen.

En zo probeert iedereen even z’n graantje mee te pikken van het recentste succes van Max Verstappen…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s