FelipeMassaWilliams_2014

Vaste lezers weten dat ik niet bepaald een hoge pet op heb van de Braziliaan Felipe Massa. De ideale tweede viool van de Formule 1. De man overleefde nauwelijks een gruwelijk ongeval in 2009, maar in de jaren erna werd hem te lang het hand boven het hoofd gehouden.

Niet dat dat ‘Felipe Baby‘ tot nadere inzichten bracht. Felipe Massa veranderde sindsdien in een ‘ouwe zeur’ die continue huilde om straffen voor andere coureurs en alles maar gevaarlijk vond.

Een dieptepunt was zijn geklaag over een zogenaamde ‘te jonge Max Verstappen‘, maar wie denkt dat Massa zijn woorden heeft ingeslikt na de recente overwinning van Max? Nou, nee…Een ander punt is dat de Braziliaan al jaren zijn stoel bezet houdt te koste van jong talent, dat ongetwijfeld veel sneller zal zijn.

Die Felipe Massa dus.

Nu gaan het gerucht dat Jenson Button plaats moet maken voor Stoffel Vandoorne op last van McLarens topman Ron Dennis. Voor de Britten is het inderdaad een beschamende vertoning, dat hun protegé niet in de Formule 1 rijdt terwijl Vandoorne GP2-kampioen werd.

Wat heeft dit met Felipe Massa te maken?

Hoewel Button ook niet de jongste is, is de Brit wél wereldkampioen geworden en staat hij hoger aangeschreven dan Massa. Sowieso loopt het contract van Massa bij Williams af en maakt de coureur niet meer het verschil.

Maar Massa wil de sport nog niet verlaten als Williams hem geen nieuw contract geeft. Volgens UOL Esporte zou het Franse Renault geïnteresseerd zijn in de diensten van Felipe Massa.

Mochten de Fransen inderdaad zo gek zijn, dan loopt Massa alweer een talent in de weg. Renault heeft Kevin Magnussen al en hoewel Jolyon Palmer totaal niet voldoet, is het veel vruchtbaarder als Esteban Ocon als diens vervanger instapt.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s