VKV City Racing 2013_7

City Racing Rotterdam zal ook dit jaar geen doorgang vinden. Dat meldt directeur Rotterdam Festivals Johan Moerman. Weer kreeg men de financiering niet rond.

Al na de jubileumeditie van 2014 doken de geruchten op dat de organisatie de uitbreiding van vier podia verdeeld over de stad en meer duurzame aspecten, niet rond kon krijgen. Rotterdam Racing had daarom om meer geld gevraagd van de gemeente, 400.000 euro in totaal.

Het college van Burgemeester en wethouders [B&W] schreef toen in een brief aan de gemeenteraad dat het die plannen nog te vaag vond.

De gemeente wilde wel weer 150.000 euro beschikbaar voor de editie van 2015 en sprak het college de intentie uit om ook de jaren erna dezelfde bijdrage te leveren. Daar kwam dus niets van terecht, want in 2015 werden er geen burn-outs gemaakt door de straten van de havenstad. Volgens Rotterdam Racing zou er door slechte vooruitzichten op de sponsormarkt weinig animo zijn.

Robert Heilbron City Racing

(Rotterdam Racing directeur Robert Heilbron)

Rotterdam Racing-directeur Robert Heilbron had nog goede hoop dat er dit jaar een sponsor kon worden gevonden, die een bedrag van rond de 500.000 euro wil betalen. Maar voor de tweede opeenvolgende jaar gaat het meest luidruchtige evenement van Rotterdam niet door. Opnieuw gaat het om geld, of het gebrek eraan.

City Racing zou eigenlijk op 21 augustus 2016 worden gehouden, maar de deadline die tot deze week liep werd niet gehaald. Nadere pogingen worden niet zinvol geacht, omdat het nu wel erg kort dag zou worden om alle zaken te regelen.

Of er in 2017 nog een poging komt van Rotterdam Racing, kon Johan Moerman niet vertellen.

We blijven hopen samen met de Rotterdamse autosportliefhebbers, want anders verliest Rotterdam toch wel een mooie smaakmaker op haar evenementenkalender…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s