Politie_NSB

De ETSC, de European Transport Safety Council, kwam met een rapportje dat er voor het eerst sinds 2001 meer verkeersslachtoffers te betreuren zijn in zowel Europa als Nederland.

Er zijn in 2015 621 mensen om het leven gekomen in het Nederlandse verkeer, wat een stijging van 9 procent zou betekenen. Volgens de ETSC komt dat door verminderde handhaving. Zo zouden gevaarlijke weggebruikers minder snel gepakt worden, en daarnaast beseffen mensen dat de pakkans lager is waardoor ze meer risico’s gaan nemen in het verkeer.

Hierdoor zou het aantal verkeersdoden niet omlaag gaan.

Nou, om te beginnen denken we niet dat de ETSC echt verstand van zaken heeft? Uit gepubliceerde gegevens is gebleken dat er in Nederland juist een stijging van het aantal boetes is vastgesteld. Liefst 6,6 miljoen boetes in 2015, terwijl er dit jaar bijna een half miljoen meer boetes uitgeschreven zijn in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden.

Een groot deel van deze stijging valt te verwijten aan de trajectcontroles, waarvan vele weer operationeel zijn. Maar ieder mens met een gezond stel hersenen weet dat het Nederlands verkeersboete-systeem geen klap te maken met verkeersveiligheid. Hogere pakkans icm lagere boetes zou een heleboel eerlijker zijn.

Maar dat kost moeite, dus dan maar meer flitspalen die niet meer flitsen. Veel ‘ouderwetse‘ flitsers zijn vervangen door digitale camera’s, dus de afschrikkende werking is ook nog teniet gedaan.

Maar de Nederlandse overheid houdt ervan om zelf het wiel opnieuw uit te vinden, in plaats van te leren van andere landen zoals Frankrijk.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s