AlainProst_Ferrari

Viervoudig wereldkampioen Alain Prost vind dat Ferrari in haar keuze, over het wel of niet verlengen van Kimi Räikkönens contract voor 2017, ook de chemie tussen de coureurs in gedachte moet houden.

Voor de zoveelste keer is de toekomst van Raikkonen bij Ferrari onzeker doordat het contract van de Fin aan het einde van dit seizoen afloopt. De wereldkampioen van 2007 kende een redelijke start van het seizoen, maar de Fin blijft achter bij teamgenoot Sebastian Vettel.

Alain Prost waarschuwde tijdens de FIA Sport Conference dat de Italianen dat een jongere coureur mogelijk wel sneller zal zijn dan Raikkonen, maar dat Kimi en Sebastian momenteel prima samenwerken.

Er zijn één of twee coureurs op de markt die best goed zouden zijn voor Ferrari, misschien wel iets sneller. Maar je moet ook rekening houden met de druk bij Ferrari. Je ziet soms coureurs heel goed presteren bij een middenmoter, maar wanneer ze volgens overstappen naar een topteam is het een heel ander verhaal”, zo vertelde Prost. “Het positieve voor Raikkonen is, is dat hij een heel goede band met Vettel heeft. Daarnaast heb je een duidelijke nummer 1 en een nummer 2 binnen het team. Niet op papier, maar wel in de realiteit.”

Een duidelijke hint naar een van de namen die wordt genoemd als mogelijke opvolger van Raikkonen, Sergio Perez. De Mexicaan maakte in het verleden al de overstap naar een topteam, maar vond zich na een jaar weer in de auto van een subtopper.

Ik kan Ferrari echter geen ongelijk geven. Ik weet zeker dat ze de juiste beslissing zullen gaan nemen.”, zo besloot de Fransman die van 1990 tot 1992 voor de oudste team van de grid reed.

In 1990 kwam Alain Prost dicht bij de titel voor coureurs, maar na een startcrash met rivaal Ayrton Senna –die later toegaf intentioneel op de Fransman te zijn ingereden– op Suzuka ging de wereldtitel naar de Braziliaan.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s