RossBrawn

Hij geniet nog steeds op zijn visstekkie, maar de naam van Ross Brawn klinkt steeds harder nu men een onafhankelijke expert zoekt om technische specificaties op te stellen.

De legendarische technisch directeur, die ook nog eens zijn eigen team Brawn GP naar de rijders- en constructeur titel loodste in 2009, heeft niet meer binnen de Formule 1 gewerkt sinds 2013, toen hij nog voor Mercedes uitkwam.

Daarom zien diverse teambazen in Brawn de man die op een neutrale wijze kan meewerken aan het Technisch Reglement in de nabije toekomst.

Onderling kibbelen de teams te veel over zaken als aerodynamica of de afmetingen van de banden. Daardoor gaat er kostbare tijd verloren, en grijpt de FIA haar kans om zaken erdoorheen te drukken.

Een man als Ross Brawn binnen de beleidsstructuur van de Formule 1 zou veel tijd schelen. In ieder geval hebben Christian Horner en Jenson Button al langer getracht om Brawn tussen de teams en de FIA te manoeuvreren.

Het onderwerp van gesprek tot slot; “Een dergelijk aanbod voor zo’n belangrijke post heb ik nog niet gehad, niet van dat niveau. Wat me het meeste afschrikt is de tijd die je er in steekt. Wanneer ik actief was binnen de F1 was ik 24/7 met de sport bezig. Ik ben niet zeker of ik dat nog zou aankunnen, of willen. Maar ik zeg nooit nooit.”

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s