Formula-E_lmexico2016
[bron foto:fiaformulae.com]
In het Londense Battersea Park maken aankomende weekeinde een Zwitser en een Braziliaan uit wie zich de tweede kampioen van de Formule E mag noemen.

Vorig jaar was het tot en met de laatste ronde spannend wie de eerste Formule E-titel op zou eisen, maar uiteindelijk trok de zoon van drievoudig wereldkampioen Formule 1 Piquet Sr. de eindoverwinning naar zich toe.

De voornaamste concurrenten van Nelson waren oud-Formule 1 coureurs Sebastien Buemi en Lucas di Grassi. Dezelfde mannen minus Piquet jr. gaan nu weer met elkaar de strijd aan.

Sebastien Buemi (2e, 140 punten)

De inmiddels 27-jarige Zwitser heeft het wederom laten aankomen op een showdown: vooral in 2016 was Buemi zeker niet foutloos, want hij had al eerder het kampioenschap naar zich toe kunnen trekken. Vooral de kwalificaties bleken zijn achilleshiel te zijn, terwijl zijn E-racer de sterkste van het veld is. Sterke zenuwen lijkt Buemi niet te hebben, gezien zijn taal over de radio en opmerkingen over zijn opponenten.

Lucas di Grassi (1e, 141 punten)

Braziliaan, 31 jaar. Mocht maar één jaar proeven van de Formule 1 voor het renstal van Sir Richard Branson. Het Virgin Racing, voordat het werd omgedoopt in Manor Marussia. Rijdt al sinds de oprichting van de elektrische race-klasse voor het team van Hans-Jürgen Abt, de baas van Audi-tuner Abt Sportsline. Heeft relatief gezien slechter materiaal dan Buemi.

Voorst zijn beiden mannen elkaars tegenpolen. Di Grassi hoopt op regen, waar Buemi graag droog weer met hoge temperaturen ziet.

En toch is er een -theoretische- Dark Horse opgedoken. DS Virgin-coureur Sam Bird, die één race won [Buenos Aires] en driemaal de pole pakte, heeft met 59 punten achterstand een mathematische kans op het kampioenschap. Wat er dan moet gebeuren is minder waarschijnlijk: Di Grassi mag het hele weekend geen punten halen, Buemi mag maximaal één keer tiende worden en beide rijders mogen geen poleposities noch snelste ronden scoren. Bird moet daarentegen álles goed doen: twee poles, twee snelste ronden en twee zeges zouden hem in theorie de titel kunnen opleveren.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s