BMW_M1_Procar
Aankomende weekend zal een icoon uit de autosport op de Red Bull Ring zijn rondjes draaien met namen als Niki Lauda en Gerhard Berger. De voormalige Formule 1-coureurs zullen in het voorprogramma van de Oostenrijkse Grand Prix gaan rijden met BMW Procar M1’s.

Nederland zal daarbij worden vertegenwoordigd door Jan Lammers en Jos Verstappen.

In totaal zullen er dit weekend in Spielberg 14 BMW M1’s gaan rijden op de Oostenrijkse Red Bull Ring als opwarmertje voor de Formule 1-race.

De BMW’s kwamen in 1979 en 1980 in actie tijdens het zogeheten Procar-kampioenschap, een populaire raceklasse in het voorprogramma van de Formule 1 waarin coureurs uit diverse klassen het tegen elkaar opnamen.

Helaas is een dergelijke BMW M1 te kostbaar om er volgas mee te rijden. Het evenement is niet voor niets omgedoopt in de ‘Legends Parade‘.

BMW_M1_Procar_flame

De BMW M1 is een auto die vanaf 1979 tot 1981 geproduceerd werd door BMW. Het is tot dusverre de enige BMW met een middenmotor, een M88/1 3.5 L6 cilinder, en de eerste BMW met middenmotor die in productie ging.

Het typemodel maakte -dankzij Lamborghini- een valse start. Het merk van de stier stond op omvallen, dus BMW haalde alle prototypes weg vlak voordat de fabriek werd bezet door boze Italiaanse werknemers.

Uiteindelijk werd pas in februari 1979 (in plaats van voorjaar van 1978) de eerste M1 afgeleverd. De raceversie was door strengere regelgeving die inmiddels van kracht was geworden geen succes, en talloze auto’s uit deze serie werden als straatversie aan particulieren verkocht.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s