ham_RBring

Dit is niet het jaar van Lewis Hamilton. De regerend wereldkampioen ziet zijn teamgenoot Rosberg steeds weer uitlopen qua punten, doordat hij te kampen heeft van tegenslag.

In Bakoe bleek de motorconfiguratie totaal verkeerd ingesteld. Hamilton kon nog plaatsen winnen na een desastreuze kwalificatie, maar opeens verloor de Brit vermogen.

Zijn team wist wat het probleem was, maar mocht Lewis niet informeren omdat de autosportbond FIA het radioverkeer had beperkt. Een slechte zaak naar mening van de drievoudig wereldkampioen.

En het houdt niet op, aangezien de coureur in dienst van Mercedes al aan zijn vijfde turbo en MGU-H, een energieterugwinning-systeem, is begonnen. Over een heel seizoen mogen de heren racers maar vijf motoren en aanverwante onderdelen gebruiken.

Straffen lijken dus onvermijdelijk voor Hamilton als hij weer onderdelen moeten laten vervangen. Een punt van ergernis voor de coureur.

“Ik ben de enige coureur van de teams met Mercedes-motoren die hier last van heeft.Alle andere rijders volgen echter hun normale plan en hebben nog vier motoren over, terwijl ik ook nog voor het fabrieksteam rijdt.”

Lewis Hamilton is momenteel tweede in het WK voor Formule 1-coureurs met een achterstand van 24 punten op teamgenoot Nico Rosberg.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s