F1

Nadat wereldkampioenen Hamilton en Alonso vraagtekens plaatsten rondom de beperkingen qua communicatie tussen team en coureur, doet Force India ook een duit in het zakje.

Ook de renstal van, de verder onzichtbare, Dr. Vijay Mallya eist dat de FIA de restricties heroverwegen.

Haar coureur Sergio Perez crashte in de eindfase van de wedstrijd, terwijl dat niet nodig was. Het team zag al aan de telemetriegegevens dat de remmen begonnen te bezwijken.

Maar de Mexicaan mocht geen dergelijk bericht ontvangen. Bob Fernley, de teambaas van Force India, vertelde aan Autosport: “Belachelijk! De FIA is nu druk om een halo op de auto te zetten voor de veiligheid, maar verbiedt tegelijkertijd dat teams door kunnen geven aan de rijders dat de remmen het bijna begeven.”

Niet dat ‘Checo‘ er iets aan kon doen, mocht hij die informatie wel krijgen. Maar de coureur zou dan wel gewaarschuwd zijn.

Hetzelfde geldt ook voor Nico Rosberg die volgens zijn teambaas Toto Wolff met gebrekkige remmen tegen teamgenoot Hamilton gleed. Ook Mercedes zag het aankomen, maar mocht niets zeggen.

Toch kan de communicatie tussen team en rijder niet zomaar worden vrijgegeven, daar misbruik wel heel erg op de loer ligt. De autosportbond valt niet te benijden…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s