stoffel vandoorne

Belgisch racetalent Stoffel Vandoorne wil volgend jaar perse racen in de koningsklasse van de autosport. En daarbij hoeft McLaren geen hoofdrol te spelen.

Stoffel is derde rijder / eerste reserve bij McLaren en kwam begin van het jaar al eens in actie toen Fernando Alonso door een zware crash in Australië de race in Bahrein moest missen. Hoewel Vandoorne indruk maakte, moest hij de race erna zijn stoeltje gewoon weer afstaan aan de wereldkampioen van 2005 en 2006.

In een ideale wereld zou Stoffel Vandoorne volgend jaar een van de vaste rijders van Mclaren worden. Er gaan immers al langer geruchten dat -met name- Jenson Button het gesukkel bij McLaren beu is en mogelijk instapt bij het team van Sir Frank Williams.

Ook Fernando Alonso liet weten niet blij te zijn met de te trage ontwikkeling van McLaren-Honda, en werd tot voor kort genoemd inzake Mercedes AMG F1.

Maar McLaren wil en moet verjongen, een keuze die momenteel zou gaan tussen Button en Vandoorne, aldus Motorsport.com. Zowel Alonso als Button klagen wel, maar blijven ook gewoon zitten waar ze zitten.

Mocht McLaren daarom toch voor de ‘oudjes‘ kiezen, dan is daarmee volgens Vandoorne zeker niet zijn kans op een stoeltje voor 2017 verkeken.

“Het liefst zou ik voor McLaren rijden en als dat niet lukt, dan zijn er gelukkig nog andere opties.”

Een van de geïnteresseerden zou Renault zijn. De teambaas van het Franse fabrieksteam, Frédéric Vasseur, was al eerder Vandoornes teambaas bij ART.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s