Aston-Martin-V8-Vantage_www.LuxuryWallpapers.net_ (1)

Thailand is een van de moeilijkste markten om auto te importeren. Zo kent men een invoertax van maar liefst 328 procent. Maar als het gaat om dure auto’s zoals Ferrari’s, Maserati’s of Astons Martin speelt het veel minder.

Toch staan er zeker meer dan 1000 exclusieve auto’s in de havens te wachten op hereniging met hun rechtmatige eigenaar en het ministerie van Financiën onderzoekt alle wettelijke mogelijkheden om dit probleem op te lossen. De kosten voor het opslaan en bewaken van deze auto’s wil men voorleggen aan de autodealers, maar het de vraag of zij deze rekening ooit zullen betalen.

Vanwege de teruggang in de economie blijft de vraag naar dure auto’s achter. Die werden daarmee te duur voor de autoverkopers en konden niet uit de havens weggehaald worden.

Een kleine berekening:

Dealer verkoopt een auto van 100.000 euro, dan wordt het rekensommetje 100.000 + 328% van 100.000 = 428000 euro! Dat is serieus geld, en daarom zal men dergelijke auto’s niet vaak zien in het verkeersbeeld van Thailand. Als ze niet kort worden gereden, dan.

thai_accident013_lambo

En natuurlijk hebben Ferrari en Aston Martin hun centjes al binnen, want zulke auto’s worden doorgaan op bestelling geleverd. Dat maakt dat de importeurs zelf auto’s hebben gekocht en samen gesteld voor verkoop uit voorraad.

De Thaise overheid wil uiteindelijk de auto’s gaan veilen, maar stuit op het feit de importeurs zich er ook tussen gaan wringen. Immers blijft de tax van 328 procent staan. Maar als een auto kan worden aangeschaft voor 25.000 euro in plaats van 100.000 euro, betekent dat dikke winst voor de opkopers.

Oftewel, weer een voorbeeld over hoe een overheid zichzelf in de voet schiet met een te drastische regelgeving…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s