bellen_mobiel_auto_gevaarlijk2

Daar ik als professional dagelijks op de weg zit, kom ik zeer veel mensen tegen die slingerend over de snelweg rijden. Vrijwel altijd zit de bestuurder of bestuurster te turen naar een smartphone.

Zeer hinderlijk en ook nog gevaarlijk, maar toch zitten dagelijks veel automobilisten te Whatsappen. Ook een boete van 220 euro lijkt hen niet af te schrikken.

Een groot deel van het aantal verkeersslachtoffers lijkt tegenwoordig te wijten aan het gebruik van een smartphone achter het stuur, zo stelt Veilig Verkeer Nederland [VVN] dan ook. Ook al zijn er geen statistieken voorhanden om de bewering te staven.

Maar de VVN bewijst weer eens de zoveelste logge overheidsapparaat te zijn, door van achter het bureautje een ‘oplossing‘ te verzinnen.

De organisatie wil dat smartphones een speciale app krijgen waarmee je offline bent tijdens een autorit. De app zorgt dat je telefoon deels uitgeschakeld wordt bij snelheden boven de 30 km/u. Navigatie, muziek en noodoproepen zijn nog wel toegankelijk.

VVN wil via de Tweede Kamer kijken naar de mogelijkheden omtrent zo’n app en de daarbij geldende wetgeving. Dit omdat leveranciers van smartphone zo kunnen worden verplicht om een dergelijke app in te bouwen.

Achterlijkheid ten top. Het laat alleen maar zien dat de VVN louter een dozenschuivende organisatie is, en nauwelijks bekend is met de dagelijkse realiteit. En ondertussen kunnen appende fietsers niet worden aangepakt?

En hoe zit het dan met passagiers die in de auto zitten? Hun minicomputer doet het dan meteen ook niet meer, ondanks dat zij niet rijden! Verder moet GPS constant aanstaan. Genoeg mensen die het uitschakelen, al was het maar om energie te besparen.

Wat gebeurt er met die data welk GPS genereert? En wat als kwaadwillende inbreken in het systeem? Wanneer iedere automobilist met deze app de weg opgaat heb je immers een hoop interessante data in handen.

Begrijp ons goed: elke verkeersdode is er één teveel. Maar weer een manier om mensen te volgen in Big Brother-stijl, kan wat ons betreft meteen worden afgeschoten.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

  1. shivatje schreef:

    Hier moesten ze de zwaarste boete opzetten. En ook hier zou meer controle over gedaan moeten worden.

    Aum Shanthi

  2. shivatje schreef:

    Dat is zo.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s