kvyat_baku

Het gaat niet goed met Danill Kvyat. De Rus is de klap van zijn degradatie in mei van dit jaar nog altijd niet te boven. Daarnaast is zijn ‘nieuwe’ teamgenoot erop gebrand om hem te verslaan.

En dat laatste lukt Carlos Sainz jr. prima. Kvyat was in Q1 een halve seconde trager dan teamgenoot Carlos Sainz. De afgelopen races was de Rus ook al aanmerkelijk langzamer. Een deceptie voor de man die vorig jaar meer punten [95 punten] behaalde dan toenmalig teamgenoot Daniel Ricciardo [92 punten].

Aan de technische kant verloopt het een en ander ook minder. Na de eerste races werd al gauw duidelijk dat het feit dat de Ferrari-krachtbron niet meer wordt ontwikkeld, nadeliger is dan gedacht.

De ontwikkelingen gaan zo snel dat het in de loop van het seizoen de coureurs steeds minder kunnen met hun Toro Rosso.

Voor Sainz jr. is dat geen ramp, want alle kenners hebben al kunnen zien wat de zoon van de rallylegende kan met een auto. Voor Kvyat ligt het anders. De pas 22-jarige Rus lijkt af te stevenen op het einde van zijn carrière in de sport.

Iedereen maakt moeilijke periodes door. Als je goed genoeg bent, kom je eruit. Zo niet, houdt het op.”, aldus een cryptische Kvyat.

En de Rus heeft het moeilijk met de Toro Rosso STR11 die hem geen vertrouwen inboezemt. Daniil zou het goede gevoel c.q. balans in de auto missen, wat maakt dat hij niet voluit kan rijden in de kwalificatie en de race.

Dus komt de zomerstop op het jusite moment zodat Danill Kvyat zich kan opladen voor een betere tweede helft van het Formule 1-seizoen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s