tesla-model-3-zwart

De Tesla Model S als P85D/P90D was al een hele sensatie als het op acceleratie aan komt, maar het kon nog altijd beter? Dus is er nu de P100D met al ‘toetje’ dat u met deze elektrische sedan net zo snel bent als een Ferrari Laferrari!

Hoe snel sprint de P100D naar de 100 kilometer per uur? In 2,5 seconden. Dat is serieus snel, zeker als u weet dat de andere auto’s die ook tot deze cijfers in staat zijn om en nabij het miljoen kosten of meer…

En dan zijn het ook nog tweezitters zonder fatsoenlijke bagageruimte.

De Tesla is ruim genoeg voor 5 volwassenen en heeft genoeg bagageruimte voor alle passagiers. Hetzelfde accupakket met 100kWh kunt u ook op de Model X krijgen. Die snelt daarmee in 2,9 seconden naar de 100. Ook niet slecht, voor een MPV/SUV/bestelbus-met-vleugeldeuren.

Verliest u zich niet te veel in dragracing met de Tesla, dan is een actieradius mogelijk van bijna 620 kilometer op een volle batterijlading. De Model X komt bijna 550 kilometer ver.

Lekker? Lekker!

Maar het kost wel geld. Serieus geld, zo blijkt. Ondanks dat de Tesla vrijgesteld is van BPM, vereist het een investering van minimaal 154.600 Euro voor de snelste Model S. Dat is 28.200 Euro méér dan voor de P90D.

154.600 euro is meer dan wat men moet betalen voor een Nissan GT-R, een andere droomauto van uw scribent. Ik moet dan een wel heel grote prijs winnen in de komende superzaterdagtrekking van de Lotto.

De Model X met dezelfde batterijen als de P100D gaat zelfs 155.700 Euro kosten. Voor de levering moet u dan echter wel wachten tot begin volgend jaar.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s