money_geld_spaarvarken
De Formule 1 gaat van eigenaar veranderen. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Duitse blad Auto, Motor und Sport koopt Liberty Media uit Colorado voor een bedrag van 8,5 miljard dollar de aandelen van de koningsklasse in de autosport.

Bernie Ecclestone zou de deal aan het magazine hebben bevestigd. De Britse investeringsmaatschappij CVC Capital is momenteel grootaandeelhouder met 35,1 procent van de aandelen. Dit bedrijf zint al een tijdlang op een verkoop, maar er kwam telkens iets tussen.

Nu lijkt er echter sprake van een doorbraak. Liberty Media zou aanstaande dinsdag het eerste betalingstermijn overmaken.

Het Amerikaanse bedrijf wil de overname in een later stadium afronden met een beursgang in New York, aldus Auto, Motor und Sport.

Of er nog een rol voor de 86-jarige Ecclestone is weggelegd bij de overname, is nog onduidelijk. De Brit, die al decennia lang de grote baas is van de Formule 1 en tot op de dag van vandaag de onderhandelingen voert met circuits en sponsors, zou dat helemaal zelf mogen bepalen.

bron: Telegraaf.nl

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s