BMW i8

De BMW i8 is inmiddels alweer een tijdje op de markt en we waren nooit onder de indruk van deze Duitse ‘imagobuilder‘.

De reden daarvoor was dat de i8 duurder was dan de Tesla Model S P85D, terwijl de sedan de zogenaamde elektrische sportwagen totaal vernederde.

Maar volgens de website Overdrive kunnen we in 2023 het nieuwe model verwachten. Deze zal een radicale verandering krijgen in vergelijking met de huidige i8. 2023? Dat is nog een tijdje.

Het uiterlijk zal niet zozeer op de schop gaan, maar volgens de site de aanpassingen vooral technisch zijn. Zo moet de hybride aandrijflijn het volgens de bron gaan ontgelden voor een volledige elektrische aandrijflijn. Dit betekent flink meer vermogen. Er wordt gesproken over 750 pk. Een pak meer dan de 357 pk dat de i8 nu heeft.

De nieuwe i8 zou beschikken over drie elektromotoren met een actieradius van 482 kilometer. Er wordt verder gesproken over vierwielbesturing en een adaptieve ophanging.

Over de prijs was niets bekend, maar het vermoeden bestaat dat de nieuwe i8 dan flink duurder zou kunnen worden. Inmiddels heeft Tesla haar Performance-model weer een stuk krachtiger gemaakt.

BMW blijft wat ons betreft nog steeds achter de feiten aan lopen. Ook omdat andere automerken zoals Porsche en Mercedes al bezig zijn met premium-EV’s en deze veel eerder dan 2023 in de markt zullen zetten.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s