mazzanti-evantra-millecavalli_2

Het heeft even geduurd, maar we kunnen alweer de zoveelste hypercar presenteren. Vanuit de Toscaanse heuvels komt Mazzanti met extravagant getekend ontwerp.

De nieuwe Millecavalli is een evolutie van de Evantra. Een auto die met meer dan 700 pk al geen eenvoudig te besturen voertuig was.

Onder de motorkap een 7.2 liter grote V8 met twee turbo’s. De achtcilinder spuugt 1000 pk [daar is de typenaam dan ook op gebaseerd] en 1200 Nm aan koppel uit. Al het vermogen wordt slechts losgelaten op de achterwielen.

mazzanti-evantra-millecavalli_100555682_l

Schakelen gebeurd met een sequentiële zesversnellingsbak. Mazzanti zegt dat de supercar in 2,7 seconden naar de honderd sprint en de topsnelheid bedraagt 402 km/u. Wie met 300 km/u vol op de rem trapt staat in zeven tellen stil.

De Evantra Millecavalli zal in een gelimiteerde oplage van 25 stuks worden gebouwd. Een prijs voor de 1300 kilo wegende supercar is nog niet bekendgemaakt, maar op een koopje zult u vast niet hoeven te rekenen…

Er zullen wel weer mensen zijn die geld over hebben voor een dergelijk scherp gelijnde auto, met een –naar onze mening– veel te druk design. Wat vind u ervan?

Bron: mazzantiautomobili.it

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s