verkeer snelweg file files

verkeer snelweg file files

Ik ben zeker geen fan van de VVD. Een clubje elitaire mooipraters die feitelijk slechts de rijkste tien procent van Nederland vertegenwoordigen. Bovendien hebben nagenoeg alle politici een gaatje in hun hoofd, aangaande onwetendheid van het alledaagse leven…

Daar horen zeker ook de droeftoeters van Milieudefensie bij.

Ik vind het ongelooflijk dat een clubje navelstaarders anno 2015 nog altijd lekker kunnen genieten van –onterechte– subsidie, om voorstellen te poneren die vooral dezelfde belastingbetaler het vel over de oren trekken. Want hun oplossing is altijd hetzelfde; hogere belastingen!

Dit schreef ik bijna een jaar geleden al naar aanleiding van het gesjoemel van Volkswagen. Milieudefensie ging erg kort door de bocht door te stellen dat elke diesel van elke fabrikant fout zou zijn. Nou ja, het blijkt dat er dus meerdere fabrikanten gunstigere cijfers toonden, maar het wijst ook op technische grenzen aan de krachtbronnen.

Toyota_vervuilende_diesel

Al eerder kwam dit groepje bomenknuffelaars met feiten die louter in hun straatje liggen.

Vooral mensen die langs drukke wegen wonen lopen gezondheidsschade op. “Deze mensen leven gemiddeld 2,5 maand korter door het gerommel met uitstootnormen door autofabrikanten.”, zo huilde Anne Knol van Milieudefensie.

Ik schreef toen al dat het vrijwel onmogelijk was om een echte doodsoorzaak aan te wijzen. Geen arts die met een harde prognose/oorzaak zal komen, maar bij Milieudefensie werken er dus geen artsen…Zo gaan er zoveel mensen dood door roken, meeroken of fijnstof. Dan leven er zoveel mensen weer zoveel maanden minder door geluidsoverlast, fast-food of het missen van het WK Voetbal. Geen vinger achter te krijgen, want van honderd mensen die overlijden kún je niet weten hoe ze -ongezond- leefden.

En Milieudefensie krijgt ook nog subsidie van de overheid. Bij de VVD leek Kamerlid Remco Dijkstra wakker te worden.

Wat is het geval? De ‘groene’ club wil namelijk de Nederlandse overheid voor de rechter dagen. Ja, u leest het goed. “Als je subsidie krijgt, is het een vreemde zaak om een rechtszaak aan te spannen tegen het Rijk waarvan je die subsidie krijgt“, zo vroeg Dijkstra zich af.

bron: nujij.nl

bron: nujij.nl

Milieudefensie stapt naar de rechter om zo maatregelen voor schonere lucht af te dwingen. Ze zouden ook hebben uitgerekend ‘op basis van wetenschappelijke modellen‘ dat inwoners van Zuid-Holland het equivalent van zes sigaretten per dag zouden meeroken.

Maar VVD-er Dijkstra zegt ook terecht: “Als je gaat procederen tegen de overheid, dan zeg je gewoon niet te geloven in de democratie. Want het beleid wordt gemaakt door de Tweede Kamer.”

De LP van Milieudefensie loopt al een tijdje vast in een groef. En dat terwijl het verkeer steeds minder vervuilend is geworden in de afgelopen tien jaar. Toch worden we nog steeds geconfronteerd met onzin zoals de milieuzones in de steden…

Bizar!

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s