Rosberg_Hamilton_monza2014

Rosberg & Hamilton Monza2014

Mercedes kan volgende week in Sepang het record van McLaren uit 1988 evenaren. Toen wonnen Ayrton Senna en Alain Prost bijna alle races met de MP4/4.

In Sepang kan Mercedes deze mijlpaal bereiken. Als Nico Rosberg of Lewis Hamilton de race wint, evenaart Mercedes de unieke zegereeks van McLaren uit 1988. In 1988 won McLaren elf races op rij, een unicum.

Mercedes heeft nu tien overwinningen op rij geboekt en kan dus op gelijke hoogte komen met McLaren. Ook tussen Japan 2015 en Rusland 2016 won Mercedes tien keer op rij, de crash van Hamilton en Rosberg in Barcelona voorkwam vervolgens dat zege nummer elf een feit werd.

Ferrari is het enige andere team dat ooit tien races op rij won, tussen Canada 2002 en Japan 2002.

AlainProst2

Komende race kunnen de Duitsers ook hun eerste titel behalen. In Singapore won Nico Rosberg en werd Lewis Hamilton derde, daardoor staat Mercedes dit seizoen op 538 WK-punten. Dat zijn er 222 meer dan Red Bull Racing, met 316 punten de huidige nummer twee van het kampioenschap.

Na de Grand Prix van Maleisië zijn er nog 215 punten te verdienen, dus Mercedes is zeker van het kampioenschap als het na de race in Sepang minimaal deze marge heeft op de concurrentie.

In 2014 en 2015 ging de titel bij de constructeurs ook al naar Mercedes, met respectievelijk 701 en 703 punten. Beide jaren was de voorsprong op de concurrentie immens; in 2014 had het een marge van 296 punten, een jaar later 275.

De afgelopen twee seizoenen telde de F1-kalender 19 races, dit jaar zijn dat er 21. In 1988 waren dat er nog maar 16…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s