lamborghini-estoque-08

Voormalig teambaas van Ferrari, thans Lamborghini-CEO, Stefano Domenicali heeft in een interview met CarAdvice gezegd dat het merk best wel eens de Estoque zou kunnen produceren. Volgens de Italiaan denkt het merk nog steeds na over het introduceren van een supersnelle ‘familieauto’.

Het zou overigens niet de eerste vierzitter van het merk worden, want eerder bracht Lamborghini de Espada in 1968 en de Jarama in 1970.

Het meest recente voorbeeld van een Lamborghini-sedan stamt alweer uit 2008, toen liet het merk de Estoque Concept voor het eerst zien op de Autosalon van Parijs. Serieuze productieplannen werden in 2009 verworpen ten faveure van de Lamborghini Urus Concept SUV, die in 2018 in productie moet gaan.

Dat er een vierdeurssedan zal komen, wordt bevestigd noch ontkent. Maar wetende dat vierzitters al deel uitmaken van de geschiedenis van het ‘stierenmerk’, mogen we wel verwachten dat de Estoque een grote kans van slagen heeft.

Voorlopig CEO Domenicali zich op de nieuwe SUV. De Urus zal de eerste SUV zijn die het merk op de markt brengt sinds de LM002 –met zijn welhaast iconische brandstofverbruik– uit 1986.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s