heineken

Heineken ziet de Formule 1 graag nog meer Grands Prix organiseren in Azië. Nu gereden in onder andere China en Maleisië, maar het biermerk wil graag Vietnam toevoegen aan de -toch al overvolle- wedstrijdkalender.

Heineken werd in Canada gepresenteerd als global partner en sponsorde onder meer de Italiaanse Grand Prix.

Azië zou een prima ontwikkelingsgebied voor Heineken zijn. Gianluca Di Tondo, CEO van het merk, verklaarde tevens meer races te willen in de Verenigde Staten omdat de VS een nog grotere markt is.

Het bedrijf van wijlen Freddy Heineken zou open staan voor gesprekken om de sport nog populairder te maken. In Vietnam heeft de bierbrouwer een lokale partner, die aanwezig waren in Monza en zeer enthousiast werden van de sport. “Dus waarom geen race in Ho Chi Minhstad?”, zo stelt Di Tondo.

Waarom wel?

Al in 2014 was er sprake van een Formule 1 race in Thailand. Chalerm Yoovidhya, grootaandeelhouder en uitvinder van het Red Bull-drankje, zou de race bovendien financieel willen steunen. Omwonenden van het voorgestelde stratencircuit wonnen een protest en daarna werd er een wet aangenomen die een race in dat gebied verbiedt.

Er lagen plannen voor een baan van bijna zes kilometer lang die langs verschillende toeristische trekpleisters in Bangkok zou lopen, waaronder het Koninklijk Paleis en het Victory Monument.

De race moest in navolging van de Grand Prix van Singapore een nachtrace worden. Het vreemde is dat het plan eerder werd goedgekeurd, maar later bleek dat het bekonkelde maatregel een deel van het gebied een monumentale status geeft.

Men wees vervolgens Phuket aan, maar heeft geen geschikte wegen die gebouwd zijn op een dergelijke massavervoer. Sterker, een belangrijke weg door Patong zou 3 jaar geleden klaar moeten zijn. Maar het is nog steeds een zandweggetje.

Newin Chidchob bouwde het Chang International Circuit in provincie Buri Ram, dat zelfs door de FIA en FIM werd gecertificeerd voor Formule 1 en MotoGP races.

Maar twee jaar lang horen we er niets meer van. En nu opeens een aankondiging in een buurland, dat in tegenstelling tot Thailand nauwelijks een autosportcultuur heeft.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s