FIA_Flags

Vanaf volgend jaar zal een gridstraf over meerdere races kunnen worden uitgesmeerd. De World Motor Sport Council [WMSC] wil hiermee voorkomen dat teams ongestraft een onderdelenvoorraad kunnen opbouwen.

Een mooi voorbeeld daarvan betrof Mercedes dat in België drie motoren inbouwde voor Lewis Hamilton. Daar stond toen liefst 60 plaatsen straf op, maar met maar 22 auto’s op de grid viel het effect van een dergelijk penalty makkelijk weg. Ook de andere team hebben de truc meermaals toegepast.

Dus nu komt de WMSC met de volgende wijziging dat een gridstraf volledig met worden uitgevoerd. Voorbeeld: een coureur krijgt een gridstraf van 50 strafplekken, dan zal hij daar drie Grands Prix last van hebben. In de eerstvolgende races moet hij achteraan starten (44 plaatsen), terwijl zijn kwalificatie-resultaat in de derde race met zes plaatsen wordt bestraft.

Het is te hopen dat -onder andere- Honda vanaf 2017 hun zaakjes goed op orde hebben, want op een gridstraf van liefst 105 plaatsen zit geen enkele coureur te wachten…

copyright Franky Rein

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s