Mercedes_Shanghai2014

Mercedes denkt erover na om vanaf 2018 mee te doen aan de Formule E, de elektrische autosportklasse. Vanaf het seizoen 2018-2019 is de Formula E van plan om over te schakelen naar races met één wagen.

Nu wordt er halverwege gewisseld omdat de accu’s ontoereikend zijn voor de afstanden. Ook staat er een uitbreiding van tien naar twaalf teams in de planning. Eén van die twee beschikbare plaatsen is nu dus gereserveerd voor Mercedes.

“De Formule E wordt steeds intgeressanter voor ons en daarom bekijken we op dit ogenblik alle mogelijke opties voor onze toekomst in de autosport”, zo zei de teambaas van Mercedes AMG F1.

“Elektrisch rijden zal een grote rol spelen in de toekomst van de auto-industrie, daarom zal de Formule E heel relevant zijn in de toekomst. We zijn blij dat we een plek hebben kunnen bedingen voor het vijfde seizoen van deze interessante klasse.”, aldus Toto Wolff.

Daarnaast zijn de Duitsers druk bezig om een concurrent voor Tesla te bouwen, dus de deelname aan Formule E is een mooie aandachtstrekker voor hun toekomstige EV’s .

Dit alles doet uiteraard ook de vraag rijzen of Mercedes dan actief zal blijven in de F1. Voorlopig heeft de fabrikant een contract om tot in 2020 in de F1 te blijven.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s