volkswagen-i-d-concept-ev

Bij Volkswagen hebben ze wel ervaring met auto’s voor de massa. Daarom heet Volkswagen dan ook Volkswagen [D’oh!].

Natuurlijk hebben we het dan over de Kever, wiens verleden heel duister begon. De nazi-organisatie Kraft durch Freude –Kracht door Vreugde [KdF]- organiseerde een speciaal spaarsysteem zodat gewone arbeiders zich de luxe van een auto zouden kunnen veroorloven.

Maar pas na de oorlog ging de productie van start. Aanvankelijk werden de auto’s verkocht aan nutsbedrijven. Niet lang daarna begon men de verkoop in Duitsland en dat werd een enorme hit, want in heel Duitsland werd de kever ineens immens populair.

In 1972 verbrak de Kever het record van de T-Ford als meest geproduceerde auto. Ter gelegenheid van dit record werd er een speciale uitvoering gebouwd, de Weltmeister. Deze Kever is geproduceerd tussen 19 februari en 31 maart 1972 (ca. 5000-6000 stuks). Kenmerken zijn de 1300-motor, Marathon metallic, Weltmeistervelgen, achteruitrijlichten, achterruitverwarming en speciale bekleding.

volkswagen-i-d-concept-ev_3

Van de Volkswagen Kever zijn in totaal 21 529 464 exemplaren gebouwd. De Kever was hiermee in 2003 de op één na meest verkochte wagen ter wereld (na de Volkswagen Golf). De laatste klassieke Volkswagen Kever werd gebouwd op 30 juli 2003 in Puebla, Mexico.

Dit succesverhaal wil Volkswagen graag herhalen, maar dan met een elektrisch voertuig [EV]. De Volkswagen I.D. conceptcar is Volkswagen’s interpretatie van een compacte elektrische auto voor de massa.

Volkswagen ontwikkelde het MEB-platform, dat uitgaat van een puur elektrische aandrijving zoals de Tesla’s. Op dit platform liet de Duitse fabrikant op de autosalon van Parijs 2016 een voorbode zien van het elektrische alternatief voor de Golf vanaf 2020.

Het geclaimde vermogen van 170 pk van de I.D. is niet echt indrukwekkend. Met zware accu’s in de bodem zal 170 pk namelijk niet echt voor Tesla-achtige prestaties zorgen. Echter claimt VW een actieradius van 400 tot 600 kilometer op 1 lading.

Dat gegeven in combinatie met een lage verkoopprijs zou een hoop mensen kunnen overhalen om elektrische te rijden. De toekomst komt rap nabij…

volkswagen-i-d-concept-ev_2

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s