maxverstappen_japan_2016

Max Verstappen mocht na de Grand Prix van Japan opnieuw het podium beklimmen. Het was alweer de zesde podiumpositie voor de Nederlander sinds zijn overstap naar Red Bull Racing.

Max moest daarvoor wel felle strijd leveren met de veel snellere Lewis Hamilton, die uiteindelijk verslikte in de chicane voor de finishlijn. Nico Rosberg reed met een voorsprong van vijf seconden naar de overwinning. Ook in het WK-klassement deed de negentienjarige goede zaken, want Sebastian Vettel kwam niet verder kwam dan P4, waardoor Max de vijfde plek afpakte van de Duitser in het kampioenschap.

De start ging al heel erg goed, zo begon Verstappen. Tijdens de race hebben het team en ik heel goed gecommuniceerd hoeveel we moesten pushen en waar we onze banden moesten sparen.

Tijdens de race hadden we veel last van verkeer, maar het was vooral belangrijk om de banden te sparen. We hadden een geweldige racestrategie en daar moet ik het team heel erg voor bedanken.

Lewis drong heel hard aan in die laatste ronde en we hadden samen een momentje in de laatste chicane, maar ik ben heel erg blij met deze tweede plaats., aldus Max Verstappen.

bron: Verstappen.nl

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s