vettel_sepang_2016

Ferrari leek in Japan weer op de goede weg in haar streven om Red Bull te verslaan in het WK voor teams. Maar het liep anders wat weer voor frustratie zorgde bij de viervoudige wereldkampioen.

Sebastian Vettel startte op P6 aan de race, na een penalty van drie plaatsen [vanwege de touche met Rosberg in Maleisië, FR]. Hij eindigde de race als vierde, wat het hoogst haalbare was. Tijdens zijn race moest Vettel heel wat wagens inhalen, wat zorgde voor frustraties bij de Duitser.

De Ferrari kwam namelijk weer tekort op de top. Mercedes was al onhaalbaar, maar Red Bull herstelde uitstekend van een mindere kwalificatie en bleef Ferrari makkelijk voor.

Op sommige momenten bleek Vettel wel sneller te zijn dan Verstappen, die Hamilton achter zich wist te houden in strijd om P2. Maar op Suzuka vrat de SF16-H de banden op. Dat in combinatie met het vele dubbelen van andere auto’s, zorgde ervoor dat een top-3 er niet in zat. Terwijl dat toch het doel was van Vettel en co.

Daarnaast was er een botsinkje tussen de Duitser en zijn teambaas Maurizio Arrivabene omtrent de vermeende motivatie-problemen van Vettel. Arrivabene hield het kort met een: “Iedereen moet werken voor zijn geld. Ook Vettel.”

De teambaas ging zelfs zo ver door te stellen dat een contractverlening voor Sebastian géén vanzelfsprekendheid zal zijn. Volgens Arrivabene is het niet gewoonweg een kwestie van eind 2017 het contract van de Duitser te verlengen. “Sebastian moet zich gewoonweg focussen op de wagen.”, aldus de Italiaan.

Maar juist die focus is het probleem van Vettel, zo schreven wij enige tijd geleden.

Volgens analist Marc Surer zou Vettel zich te druk maken om de SF16-H. Surer vond dat Vettel meer naar Räikkönen moet kijken, die er niet te veel over nadenkt en “gewoon zijn ding doet“.

Momenteel is Vettel de mindere van Kimi Räikkönen, een coureur die door velen als ‘afgeschreven‘ wordt beschouwd.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s