mschumacher_found

De enorme verzameling van Michael Schumacher wordt een tentoonstelling in Motorworld Köln.

De familie van Michael Schumacher heeft de verzameling aan het museum gedoneerd, zodat fans er naar kunnen komen kijken. Eén grote voorwaarde van de familie van de coureur om de collectie aan Motorworld te schenken, was dat fans en autoliefhebbers de auto’s gratis kunnen bekijken.

Alle fans van Michael moeten naar zijn verzameling kunnen kijken, zonder dat ze ervoor moeten betalen.”, zo liet Sabine Kehm, de woordvoerster van de familie, weten. De locatie van Motorworld Köln ligt vlakbij Kerpen, de geboorteplaats van de coureur.

Naast verschillende Ferrari Formule 1-auto’s behoort ook de Benetton B194 uit 1994 tot de collectie, de auto waarmee Schumacher zijn eerste wereldtitel behaalde. Motorworld Köln opent eind 2017 pas zijn deuren. Er zullen overigens ook auto’s voor verkoop worden tentoongesteld.

Rondom de situatie van Michael Schumacher is veel te doen geweest. Schumacher liep eind 2013 zwaar hoofdletsel op bij een ski-ongeluk en raakte in coma. De zevenvoudig wereldkampioen ontwaakte in juni 2014, maar is door zijn verwondingen niet in staat voor zichzelf te zorgen.

Toch meende een journalist van het Duitse boulevardblad Bunte vorig jaar dat Schumacher (inmiddels 47 jaar) weer kon lopen.

De familie ontkende hevig en spande in september van dit jaar een rechtszaak in, waaruit bleek dat de recordkampioen niets kan zonder hulp van anderen. Laat staan dat de man kon lopen, zo verklaarde advocaat Felix Damm voor de rechter.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s