IMG_0018

Op 6 mei 2016 schreef ik al over het ‘bruggendrama’ dat mijn woonplaats trof. De Giessenbrug over de Delfshavense Schie, vertoonde schade aan de betonnen vloer onder het bewegingswerk. Een rem werkte niet naar behoren en het brugdeel kwam met een te hoge snelheid neer.

Het chaos was totaal en omvattend.

Het verkeer dat vanaf Spijkenisse richting Den Haag moest reizen, werd door de industrieterreinen Spaanse Polder en Rotterdam Noord geperst. Wie vanuit Gouda/Kralingen kwam en richting Spijkenisse wilde, had meer pech.

Men kon toen óf via luchthaven Rotterdam Airport [gewoon Zestienhoven] óf via Overschie rijden.

En nu herhaalt zich min of meer hetzelfde scenario met de Merwedebrug bij Gorinchem aan de A27. De brugconstructie vertoont scheurtjes en werd er besloten dat ‘exceptioneel transport’ van 60 ton de brug niet mochten gebruiken.

Dit verbod is nu uitgebreid naar al het vrachtverkeer.

Hoe is men hier achter gekomen? Er werd onderzoek gedaan om de A27 te verbreden. Tijdens dit onderzoek kwam naar voren dat de brug haarscheurtjes in de constructie heeft.

Omdat er toch nog vrachtwagens over de brug reden, werd er besloten om politiecontroles te houden. Vrachtverkeer dat over de brug rijdt, kan een boete van 230 euro verwachten. Maar die controles hebben een vervelende effect. In alle wijsheid is er in beide richtingen één rijstrook afgesloten. Dat zorgt natuurlijk voor dikke files.

Op 13 oktober stond er tussen Geertruidenberg en Werkendam dik 12 kilometer file, exclusief het omliggende wegennet.

Ernstig dat wij naar dit niveau afglijden, zo veel wegenbelasting en andere vormen van belasting op autorijden en nog geen goed preventief onderhoud aan drukke verkeersaders.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s