Verstappen Sainz jr.

Zelfvertrouwen is goed, maar de realiteit [lees: Max Verstappen] kan je plannen in de war sturen. Carlos Sainz junior is van mening dat Red Bull Racing het allemaal verkeerd ziet.

Carlos Sainz jr. liet aan autosportjournalist James Allen weten, dat hij het behoorlijk moeilijk had met de beslissing van Red Bull Racing om Max Verstappen te promoveren van Toro Rosso naar Red Bull.

Volgens Carlos is hij met zo goed, of zelfs beter dan de jonge Nederlander.

Daarbij heeft Sainz het blijkbaar niet over de races want hoe wel hij sneller was in de kwalificatie, haalde hij echter aanzienlijk minder punten: 49 voor Max versus slechts 18 voor Sainz. Het deed ook nog extra pijn omdat Max meteen zijn eerste race voor Red Bull won.

De frustraties liepen verder op, daar de Toro Rosso is uitgerust met een Ferrari-motor van 2015 welk echter niet meer wordt ontwikkeld. Intussen pakt Verstappen de ene na de andere podium.

Even was er sprake van een overstap naar Renault, die er zelfs gratis motoren voor over hadden. Maar kennelijk komt Sainz nog voor in de plannen van Red Bull, aangezien ze hebben aangegeven Carlos graag te willen behouden.

Dat hoeft echter niet te betekenen dat de Spaanse coureur kans maakt op een Red Bull-stoeltje.

Immers veranderd er veel in 2017, en dan wil je graag een coureur die al twee jaar met dezelfde technici werkt. Ook is het de verwachting dat de Rus Daniil Kvyat zal worden gewipt. Zijn vervanger zou best wel eens luisteren naar de naam Pierre Gasly. Sainz is dan een mooie benchmark om te zien hoe Gasly het doet.

Een scenario dat zeer voor de hand ligt, want Verstappen gaat de komende jaren nergens naar toe en Daniel Ricciardo zou gek zijn, als hij naar Ferrari zou gaan. De Australier zal dus aan blijven.

Zolang kan Sainz niet wachten, dus het is óf voor ‘benchmark’ spelen ‘of -toch- een overstap naar Renault forceren.

We gaan het zien in de komende maanden..

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s