Bernie Ecclestone

Bernard Charles Ecclestone (Ipswich, 28 oktober 1930) is jarig vandaag. De 86-jarige Brit staat bekend als de eigenaar en de grote (kleine, Bernie meet 1.58 meter, FR) man achter de Formule 1. Niets ontgaat de bejaarde leider en…niets gebeurd zonder zijn instemming.

In zijn jonge jaren trachtte Ecclestone zelf ook roem te vergaren als coureur. In 1958 schreef hij zich zelfs tweemaal in voor een Grand Prix, maar geen van beide keren kwam hij aan de start. In 1972 kocht hij het Brabham-team en werd hij tweemaal kampioen. Beide keren met Nelson Piquet sr. als kopman van zijn team.

Ecclestone werd president van de Formula One Constructors Association (FOCA) en verdiende vervolgens miljarden met het verkopen van de televisierechten voor de Formule 1. Al zorgde de scheiding van zijn tweede vrouw Slavica voor een forse aderlating.

Bernie-ecclestone

Waar menig ‘oudje’ na het bereiken van de 65 jaar het liever rustig aan doet, gaat Bernie maar door…en soms te ver. Een Officier van Justitie uit Duitsland dwong Ecclestone voor de rechter, maar tot een veroordeling kwam het niet. De zaak werd in augustus 2014 geschikt voor 75 miljoen euro.

Enkele maanden geleden werd de schoonmoeder van zijn derde –47 jaar jongere– echtgenote Fabiana Flosi in Brazilië ontvoerd.

Gelukkig werd de 67-jarige Aparecida Schunck na tien dagen alweer uit handen van haar ontvoerders bevrijd.

En er gaat het gerucht dat Bernie Ecclestone zou botsen met de nieuwe grootaandeelhouders van de sport, Liberty Media. Dus zal de toekomst eruit zien voor de jarige Ecclestone?

In het hoeverre heeft een persoon van 86 jaar überhaupt een toekomst? Bernie zal ongetwijfeld nog wel ‘achterdeurtjes’ hebben ingebouwd en zich heftig blijven verzetten tegen al te grote veranderingen.

Maar één tegenstander zal hij nooit kunnen verslaan…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s