vettel_bahrain

Als iemand verliest, zul je zijn/haar ware aard zien. Dat Sebastian Vettel al een tijdje gefrustreerd rondloopt door de F1-paddock is een publiek geheim. Maar na de Grand Prix van Mexico liet de Duitser zich in de kaarten kijken.

Het maakt ons niet eens zoveel uit wat terecht is of niet.

Maar dat een viervoudig wereldkampioen op een dusdanige manier zijn frustratie meent te moeten uiten, vinden we beneden alle peil. Topsport is emotie, maar waar Vettel zo afkeurend reageerde op Max Verstappen in België, zo foeterde de man zelf op alles en iedereen in Mexico. Zelfs de racedirecteur Charlie Whiting moest het ontgelden.

Zeer onsportief, een kampioen onwaardig en eigenlijk gewoon heel erg triest.

Here’s a message for Charlie – F*** off! F*** off!

Ja, de auto werkt niet echt mee en zelfs Kimi Raïkkönen, een zogenaamde afgeschreven chauffeur, pakt meer punten dan Vettel. Die hoopte het kunst stukje van zijn idool Schumacher te kunnen herhalen.

Michael-Schumacher-0011

Maar Michael Schumacher had hulp van Todt, Brawn en Byrne. Van de Italianen moet je het niet hebben, zo ontdekte de recordkampioen al snel. Vettel heeft dat gewicht niet om veranderingen tot stand te brengen. Dus rest hem louter frustratie.

In Mexico kwam het tot een ontploffing. Max Verstappen liet Vettel niet voorbij. Een gewaagd gok, maar met een goede reden c.q. gok omdat de Nederlander nog vóór de Duitser reed toen hij het gras opzocht. Eerder verbeet Vettel zich al achter een langzamere Massa, die hij vreemd genoeg toch niet kon passeren op de baan.

De jaren bij Ferrari tellen blijkbaar dubbel. Sebastian Vettel is in een korte tijd verworden tot een oude, klagende man die andere de maat neemt. Zo was Vettel een van de coureurs die klaagden over de bewegingen van Max Verstappen in de remzone…Maar in Mexico veranderde hij zelf ook van richting toen Daniel Ricciardo hem wilde passeren.

We zijn benieuwd of de FIA zich daarover gaat buigen, maar iemand van onze redactie zei al; “FIA = Ferrari International Assistance“. De snelheid waarmee Max Verstappen werd bestraft was wel héél erg opvallend

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s